Nijsen company
Voedsel produceren met respect voor planetaire grenzen en zonder mensen of dieren te kwellen. Kan dat? Die vraag probeert Kipster te beantwoorden. Eind 2017 opende zij hun eerste revolutionaire kippenstal. Sindsdien is het een gekkenhuis. Van over de hele wereld komen mensen kijken hoe zij boeren. 

Bij Kipster is op het gebied van duurzaamheid aan alles gedacht: het welzijn van de kippen, de impact van de stal op het milieu, maar ook aan de boer en de omgeving. Eén van de belangrijkste aspecten: volledig circulair voer van Nijssen company.

Waarom, dat leggen de Kipster-grondleggers graag uit: ‘‘Als we de oogst van het land direct aan mensen geven in plaats van dieren, hebben we veel minder akkers nodig om de wereldbevolking te voeden. Wat overblijft van de voedselproductie, zoals haverdoppen van het land of misbaksels uit de bakkerij, verwerken we tot veevoer. Onze kippen veranderen deze reststromen in eieren en vlees.’’

Door voer te maken van datgene wat mensen niet mogen of willen eten, heeft Kipster een extreem lage CO2-voetafdruk. Zij zien hun kippen niet alleen als voedselproducent, maar ook als wezens die ons helpen voedselverspilling tegen.

Meer over Kipster en de samenwerking met Nijssen lees je op: www.kipster.nl 

Terug naar overzicht

Kipster vervult voorbeeldfunctie als ‘groenste kippenstal ter wereld’
zoom icon
Kipster vervult voorbeeldfunctie als ‘groenste kippenstal ter wereld’
zoom icon